Under Världshusets historia har många spelningar, workshops, teaterföreställningar ägt rum. Här följer en resumé av Världshusets samtliga kulturevenemang:


20-05-29 / Bi-draget  / Mikrofestival

Den 29e - 31a Maj annordnade vi en mikrofestival på Världshuset i Uddebo. Temat var biologisk & kulturell mångfald. 3 dagar med workshops, musik, dans, performance, föreläsningar, & samtal.

Vårt mål med festivalen var att föra samman folk som är intresserade av eller aktivt jobbar inom kultur, odling, hållbarhet och miljömedvetenhet. Vi skapade en plattform för inspirerande utbyten där vi lärde av varandra och breddade våra perspektiv.20-02-08 / Jazzkväll / Konsert

Jazzkväll: Nu på torsdag den 23:e välkomnar vi eder alla till en konsert i Världshusets stora sal. God mat och fika serveras i matsalen från kl 18.00. Konserten börjar kl 20.00 Jazzkvällen (och alla kommande event på VH) arrangeras för medlemmar i Imagino. Årsmedlemsskap i Imagino 2020 ----- 50 kr Inträde Jazzkväll ------ 30 kr Kvällen är ett samarrangemang med Kultur i Tranemo kommun.


20-02-08 / Samklang  / Konserter

Samklang, ett musikalisk utbyte mellan byarna Unnaryd och Uddebo som bjöd oss på två fantastiska konserter, dans, god ekologisk mat och ett tillfälle att knyta kontakter med nya gemenskaper!

-Kvällens program-
17.00-19.00 Dörrarna öppnas-
Middag och fika till försäljning i matsalen på Världshuset
19.30-20.30 Tomas och Annie i Stora salen
Paus och möjlighet att köpa fika i matsalen
21.00-22.00 Nü Fiona i Stora salen
22.00-00.00 Dans till DJ Grind i Stora Salen...


19-12-17 / Julens Hjärta / Barnteater

Imagino presenterar: Julens Hjärta, en teaterföreställning som tar oss med på en resa genom sagolika världar fyllda av musik, humor, mystik och magi. Genom mörker och ljus, från stjärnor och skogar berättas en saga, sagan om att hitta hem till värmen och gemenskapen som får julens hjärta att lysa.
Alla är välkomna!


19-11-28 / Extinction Rebellion / Föreläsning

Välkomna till Världshusets fina kafè på en föreläsning om Extinction Rebellion (XR)!

I den här föreläsningen kommer två personer från XR-Göteborg att delge det senaste från klimatforskningen och erbjuda lösningar baserade på forskning om folkrörelser.
Men tyngdpunkten denna kväll blir på XR som rörelse, deras ideologiska grund och hur de använder aktioner som medel för att driva på en nödvändig samhällsomställning.

Kaféet är öppet mellan kl: 15:00-19:00
Föreläsningen börjar kl: 16:00-18:00
Under kvällen finns gott fika och soppa att köpa i kafèet.
Alla är hjärtligt välkomna!
Föreläsningen är gratis19-06-24 / La Redada / Konsert


Damer, Herrar & androgyna medvarelser! Ett psykedeliskt cumbiaband från mexico är på Europaturné. När dem fick höra om Uddebo och Världshuset blev dem helt lyriska och hörde genast av sig till oss för att försöka tjata till sig lite speltid på våran åtråvärda scen... Neeeh, vi skojar, sanningen är att det var vi som blev helt lyriska att dem ville komma hit så vi tackade genast ja till att de skulle lira här en helt vanlig måndagskväll... Nu bjuder vi in er alla till en redigt svängig spelning. Exotiska rytmer, melodiska polisonger, en långhårig kongaskille, störtskönt blås, flerstämmig sång på främmande språk.
Ja, vad mer kan vi säga..
Jo, smaskig mat och fikamöjligheter mellan 17-19
Bandet går på scen kl 19
Efter spelningen blir det häng och dans till DJ fram till kl 23.
Det kostar 50 spänn.
Välkomna!19-05-18/ Moonlanding / Fullmånsfest / DJ


Kom och landa tillsammans i fullmånsljuset bland fluffiga plattformar, sprakande eldar och skimrande lyktor. Ur högtalarna flyter sfäriska ljudvågor ut och ur termosarna flyter varm chai. Soppa med bröd finns att mumsa och Doktor drön levererar drömska ljudlandskap fram till midnatt.
Vi ses i rymden på jorden!
19-10-12 / Moonharvest / Fullmånsfest / Konserter


Vi vill fira oktobermånen med en tvådagars fest på Världshuset. Skörden plockas in till våra bord. Vi stämmer samman instrumenten, tänder eldarna och öppnar upp för en musikalisk höstupplevelse i månens sken. Under helgen uppmuntras pyssel, mys, jam och dans. Ta gärna med instrument/pyssel/målargrejer.
Live: Lyset i forsen, Mattimatti, Dr Drön.

lkommen!


19-06-06/ Festidalen / Festival


Nu är det dags igen! Nästa Uddebofestidalen äger rum mellan 6e och 9e Juni 2019 och vi är åter igen i gång med förberedelserna för att än en gång låta musiken eka ut över vår vackra dalgång.


Världshuset har två scener med livemusik, djs och dansföreställning. I stora salen hålls workshops och yoga och i köket höll vi grytorna kokande.19-05-04 / Invigning / Minifestival


Nu firar vi världshuset och alla dess fantastiska möjligheter med en härlig sammankomst

Invigningen börjar på morgonen med yoga
Cafét och matserveringen är öppna hela dagen och serverar supersmaskig fika och redig mat

Program :

08:30 Vinyasa Yoga med Emma och Folke
10-11 Frukostbuffé
12 Café och Matservering öppnar
12-15 Sinepearl- Ambient
13-15 Kontakt impro dans
15-16 Junie- Akustisk folkmantra
16-17 Marika Wittmar- Trubadur
17-18 Elias Grind- Elektroorganisk folkprogg
18-20 Öppen scen häng i huset
20:30-21 Imagino med Sångfestens Gåva
21-22 Bicycle Beat- dansanta beats
22 Mikkel och Ludvig- VinylDJ

Ljudinstallation:
Magnus och Yann - Interaktivt, elektroniskt

På söndagen är det häng och mys i solsken. Det dukas upp en musikinstrumentbuffé och målarstation.

Mat och fika serveras under hela dagen.

I skymningens timma finns det möjlighet att mötas i en delningscirkel i stora salen

Det finns möjlighet att komma hit på fredagen för dem som kommer långväga. Meddela i förväg till Världshusets facebooksida: "Världs Huset" /// Varldshuset@gmail.com
Telefon: 0793474197

Entré och medlemsskap i Imagino 100 :-
Medlemsskap ger möjlighet att delta i Världshusets aktiviteter och events under hela året.

Alkohol och drogfritt!