Volontärer


~ SVENSKA ~             (English below)


Världshuset är ett samskapande kulturhus med fokus på hållbarhet och holistisk hälsa. Vi är en aktiv grupp i huset som håller på med teater, musik, delningscirklar, yoga, konst, retreats, capoeira, dans och andra kreativa verksamheter.
Tillsammans med folk i alla åldrar och bakgrunder har vi samskapat detta projekt sedan början av 2019.

Matlagning är en stor passion i huset. Vi har en köksodling på framsidan av huset och vid amfieteatern på husets baksida har vi påbörjat byggnationen av ett utekök. Vi har även påbörjat ett odlingssamarbete med Fällhult, en gård i utkanten av byn.
Maten vi lagar tillsammans i huset är vegetarisk och vegansk, mestadels ekologisk och helst närproducerad.

Stämningen i huset är inkluderande och inspirerande. Vi äter, leker och jammar tillsammans.
Världshuset är en alkohol & drogfri plats.
Våran by Uddebo har växt under de senaste åren och är idag en av de framstående alternativa byarna med en samodling mitt i byn, ett flertal kollektiv med aktiva konstnärer och musiker, en gemensam bybastu samt uppbyggnaden av en småhusby.

Vi söker med gämna mellanrum efter fler Världsmedskapare / Volontärer som vill vara med att samskapa & utveckla verksamheten i huset och samtidigt ge utrymme till inre självutveckling. Färdigheter inom snickeri, matlagning, odling samt workshopshållande är extra intressant.
Den aktiva gruppen i huset följer tillsammans en daglig rutin som inleds med en morgonpraxis följt av frukost och ett kort dagsplaneringsmöte.

Arbetet innefattar olika aktiviteter som hjälper verksamheten att utvecklas. För tillfället arbetar vi med köksodlingen, renovering av huset samt skapa kulturevenemang och workshops. En del av huset hyrs ut till Uddebo förskola och vi ser till att de har allt som behövs.
Här finns ett flertal möjligheter till boende såväl separat som i sovsal.

Skicka gärna en intresseanmälan innehållande: presentation, färdigheter / erfarenhet, intresse, intention med din vistelse samt uppskattad vistelseperiod. Lämna en kommentar här eller skicka ett mail till info@varldshuset.com
besök gärna vår hemsida för mer information: www.varldshuset.com


~ ENGLISH ~

For the moment we do not need any volonters but you are welcome to send in an application for spring 2021.

A house of culture, cocreation, sustainability and holistic health. We are a group doing theatre, music, sharing circles, yoga, art, retreats, capoeira, dancing and other creative happenings.
Together with people of all ages and backgrounds we have cocreated this project since the beginning of 2019.
Food is a big passion in the house.
 
The development of a kitchen garden has started and we are collaborating with a local farm.
The food we share together in the house is vegetarian or vegan, mostly organic, local and preferably from our backyard.
The vibe at Världshuset is friendly and inspiring. We eat, play and jam together.
Världshuset is an alcohol and drug free space.

Our village Uddebo has been growing for the past years.
Today it is a thriving village with local food production, multiple collective houses, various artprojects, public sauna, tiny house village and more.

We are from time to time looking for people who find it inspiring to cocreate this beautiful space and work with their personal development, skills in carpentry, workshops, cooking and gardening are extra welcome!
The team follow a daily routine together and start the day with a morning practice, followed by breakfast and a short meeting.

Workdays involves different activities to help the project to move forward.
At the moment we are working on the kitchengarden, renovation, creating events and workshops.
A part of the house is being rented out to a kindergarden and we make sure they have everything they need.
For your application please include the following: - Skills /experience- Interest - Intention with your stay - Who are you? - Period of stay